Spelregels

 

Groep 3/4
Deze groepen spelen 4 tegen 4 op kleine veldjes en zonder keeper. Zoveel mogelijk aan de bal en zoveel mogelijk scoren. Geen scheidsrechter. Laat het kind zijn spel spelen.

Groep 5/6
Teams (Jongens en meisjes) uit deze groepen spelen 6 tegen 6 (5 spelers en een keeper) op ‘kwart veldjes’ . We doen niet aan buitenspel en als de bal over de zijlijn gaat is de spelhervatting middels een intrap (indribbelen mag ook) of inworp. Penalties doen we in principe niet aan (alleen als de bal bewust met de handen tegen wordt gehouden). Een vangbal door de keeper mag worden ingeworpen of uit de handen worden ingeschoten. Een terugspeelbal echter op de keeper mag niet worden opgepakt met de handen. Een achterbal mag alleen worden ingeschoten.

Groep 7/8
De jongens en meiden uit de bovenbouw spelen op een half voetbalveld 8 tegen 8 (7 spelers en 1 keeper). Spelers mogen een uitbal indribbelen of inschieten of ingooien. Een corner mag ook ingedribbeld worden. Een terugspeelbal op de keeper mag niet opgepakt worden met de handen door de keeper

Algemeen
Je mag alleen voetballen/uitkomen in het team waar je met je leeftijd bijhoort. Een beperkt aantal dispensaties is mogelijk. Als een team is uitgeschakeld mogen die spelers niet worden ‘overgeheveld’ naar een ander team. Op de wedstrijddag dient er een Team Formulier te worden overlegd bij de wedstrijdorganisatie met spelersnamen en geboortedata van alle spelers.